Beroepsvereniging voor Fiscale en
Boekhoudkundige Beroepen van Brabant
Menu

Vrijdag 24 november 2017
Zaterdag 25 november 2017

Residentieel seminarie Antwerpen

Help, mijn KMO-klant zit over de "grens".

BAB-Brabant organiseert ook dit jaar haar jaarlijks residentieel seminarie dat plaats vindt op vrijdag 24 en zaterdag 25 november 2017 in het splinternieuwe en indrukwekkende Antwerp Flanders Meeting & Convention Center - naast de Zoo.

Het academisch programma

Heel wat van onze KMO-klanten oefenen activiteiten uit die de Belgische landsgrenzen overstijgen. Daarbij wordt van ons verwacht dat wij de talrijke fiscale en sociaalrechtelijke aspecten van deze buitenlandse activiteiten in het oog houden. Tijdens dit tweedaags residentieel seminarie zullen de sprekers een overzicht geven van de meest voorkomende valkuilen om ons voor te grootste risico’s te behoeden. Wegens de eigen problematiek van de KMO-klant wordt hierop de focus gelegd eerder dan de grote vennootschapsgroepen of multinationals.

Vrijdagvoormiddag 24 november om 9u00: Vaste inrichtingen of dochterondernemingen – aandachtspunten in directe belastingen en btw.

Sprekers

- deel inkomstenbelastingen: Alexander Verleysen, Senior Tax Adviser KPMG

- deel btw: Rob Van Den Plas, Vennoot De btw-lijn en VAT Square

Moderator: Herman De Cnijf, directeur Fiscale Hogeschool, voorzitter BAB Brabant

Vrijdagnamiddag 24 november om 13u30: Bedrijfsleiders, werknemers en gepensioneerden in een buitenlandse context, specifiek toegespitst op de buurlanden.

Het uitoefenen van buitenlandse activiteiten heeft eveneens fiscale en sociaalrechtelijke gevolgen voor de bedrijfsleiders en de medewerkers die in het buitenland actief zijn. Evenmin mag de problematiek van een in het buitenland opgebouwd pensioen worden vergeten.  Deze drie aspecten komen in het namiddag gedeelte aan bod

Sprekers :    

- deel inkomstenbelasting: Ferdy Foubert, Partner KPMG Tax and Legal Advisers, bestuurslid BAB Brabant

- deel sociaal recht: Bruno De Pauw, Attaché bij de RSZ, Algemene directie van de identificatie en de aangiften, Leiding cel "Internationale Overeenkomsten"

- deel pensioenstelsels: Pieter Gillemon, Director PricewaterhouseCoopers Tax Consultants, Gastdocent FHS

 Moderator: Ferdy Foubert, Partner KPMG Tax and Legal Advisers, bestuurslid BAB Brabant

Zaterdagvoormiddag 25 november 2017 van 9u30 tot 12u00: Wat na het werken ?  Onroerende goederen in het buitenland ?  Planning van buitenlands vermogen ?  Successie in het buitenland ?

Op zaterdagvoormiddag worden de gevolgen van een buitenlandse activiteit onder de loep genomen. Hoe zal een in het buitenland opgebouwd vermogen fiscaal worden behandeld? Hoe wordt onroerend goed belast of roerende goederen getaxeerd en valt er nog iets te "regelen" inzake successierechten of erfbelasting?

Spreker: Wim Vermeulen, Advocaat-vennoot Cazimir Advocaten, Gastdocent FHS

De coördinatie van het academische programma is in handen van de werkgroep waaraan werd deel genomen door Nathalie Nuelant, Alain Claes, Herman De Cnijf, Ferdy Foubert, Rudi Leys, allen bestuurslid BAB-Brabant.

Het partnerprogramma

Op vrijdag 24 november 2017 vangt om 9u30 op het Astridplein de stadswandeling aan, onder begeleiding van de internationaal gelauwerde stadsgids Tanguy Ottomer. Hij is ondertussen bekend tot in de USA, getuige het artikel in de New York Times en zijn onderscheiding op CNN. Tanguy zal ons de rondleiden in het Antwerpen van de Mode, de nieuwste Hotspots ontdekken en de partners laten kennis maken met de Must sees van "'t Stad"

Daarna wordt een lunch genuttigd en vervolgens bezoeken we het MoMu (ModeMuseum) en krijgen we een rondleiding door het hoofd van de gidsen.

De coördinatie van het partnerprogramma is in handen van Rik Van Cakenberghe, bestuurslid BAB-Brabant met gewaardeerde dank aan Patrick Dekkers en hun echtgenotes Izja en Tine.

Het avondprogramma

In aanloop naar het 40-jarig bestaan van BAB Brabant heeft het bestuur ervoor gekozen om het diner op een bijzondere plaats te laten plaats vinden. De majestueuze Marmeren Zaal, gelegen in de Antwerpse Dierentuin zal het decor zijn van het 5 gangen diner. Deze zaal maakt deel uit van het zoo-complex en ligt op het Astridplein, naast het Centraal Station. Uiteraard wordt dit diner begeleid door uitgelezen aangepaste wijnen. Het wordt een unieke gelegenheid om midden in de zoo met collega's en vrienden te tafelen en een leuke avond te beleven.

Overnachting

Het Radisson BLU Astrid hotel is gelegen op wandelafstand van het Flanders Meeting en Convention Center en de Marmeren Zaal.

Radisson Blu Astrid hotel
Koningin Astridplein 7
2018 Antwerp Belgium 

Gelieve voor een overnachting op donderdag of zaterdag rechtstreeks contact op te nemen met het Radisson Blu Hotel (+ betaling zelf te regelen) met vermelding dat u lid bent van BAB-Brabant.

mailadres: reservations.astrid.antwerp@radissonblu.com

telefoon: 03 203 1273

Spreker(s)

Alexander Verleysen, Senior Tax Adviser KPMG; Rob Van Den Plas, Vennoot De btw-lijn en VAT Square; Ferdy Foubert, Partner KPMG Tax and Legal Advisers, bestuurslid BAB Brabant; Bruno De Pauw, Attaché bij de RSZ, Algemene directie van de identificatie en de aangiften, Leiding cel "Internationale Overeenkomsten"; Pieter Gillemon, Director PricewaterhouseCoopers Tax Consultants, Gastdocent FHS; Wim Vermeulen, Advocaat-vennoot Cazimir Advocaten, Gastdocent FHS